Raskausajan vyöhyketerapia
Raskausajan vyöhyketerapia on koko kehoa sekä mieltä rentouttava ja rauhoittava hoito. Hoito tasapainottaa hormonitoimintaa, rauhoittaa hermostoa ja tukee sekä äidin että vauvan hyvinvointia. Raskausajan vyöhyketerapian avulla voidaan hoitaa ja ehkäistä mahdollisia kehon kireyksiä, jotka voivat vaikuttaa vauvaan sekä tulevaan synnytykseen. Kun esimerkiksi lantion seudulle saadaan tehtyä tilaa, auttaa se vauvaa hakeutumaan optimaaliseen asentoon.
Jos toiveissa on synnytyksen käynnistyshoito, suosittelen tulemaan raskausajan hoitoon ainakin muutaman kerran. Silloin kehosta saadaan hoidettua mahdolliset epätasapainotilat pois, eikä niihin tarvitse keskittyä niin paljoa enää itse synnytyksen käynnistyshoidossa.
Vyöhyketerapian avulla voidaan helpottaa monia vaivoja, joita raskauden aikana voi ilmetä mm:
- Närästys, ummetus, pahoinvointi
- Kipu- ja jännitystilat, liitoskivut
- Stressi ja unettomuus
Synnytyksen käynnistyshoito
Synnytys käynnistyy, kun äidin keho ja mieli ovat siihen valmiita. Monesti luonnolliselle synnytyksen käynnistymiselle voi olla jokin este. Äiti voi olla jännittynyt sekä kehollisesti että mieleltään, stressaantunut tai pelokas. On aivan normaalia, että tuleva synnytys voi jännittää.
Me olemme kokonaisuus, jossa keho ja mieli toimivat vahvasti yhdessä. Jo raskausaikana olisi hyvä hoitaa kehon mahdolliset epätasapainotilat ja kireydet pois, koska ne voivat olla esteenä luonnollisen synnytyksen käynnistymiselle. Lantion alueen kireydet voivat vaikuttaa siihen, että vauva ei pääse laskeutumaan ja tämän vuoksi synnytys ei käynnisty. Synnytyksen käynnistyshoito valmistaa aina niin äitiä kuin äidin kehoakin tulevaa synnytystä varten.
Synnytyksen käynnistyshoitoa tehdään rv 39+0 alkaen ( rv38+0, jos tiedossa on lääkkeellinen käynnistys)
Synnytyksen käynnistyhoidossa:
- aktivoidaa hormonitoimintaa
- tehdään tilaa lantion alueelle
- rauhoitetaan hermostoa
Hoidon aikana korviin laitetaan korvakuulat. Kuulat kiinnitetään kohdun ja lantion heijasteisiin, joita kuulat stimuloivat. Äiti voi hoidon jälkeen itse painella näitä, joka tehostaa hoitoa. Synnytyksen käynnistyshoidossa painellaan lisäksi akupisteitä.
Postpartum vyöhyketerapia
Synnytyksen jälkeistä kolmea kuukautta (neljäs kolmannes) kutsutaan
postpartum-ajaksi. Se on merkittävä vaihe äidin ja vauvan elämässä. Raskausaikana ja synnytyksessä odottajan keho on käynyt läpi valtavan muutoksen niin fyysesti kuin henkisestikin.
Äidin hyvinvointi heijastuu yleensä suoraan vauvan hyvinvointiin, joten omaan hyvinvointiin panostaminen synnytyksen jälkeen ei ole luksusta, vaan se on myös koko perheen etu, että äiti pitää huolta itsestään. Pospartum vyöhyketerapiassa keskitytään erityisesti palauttamaan ja vahvistamaan tuoreen äidin kehoa. Hoidossa huomioidaan erityisesti lantion ja kohdun heijasteet sekä hormoniheijasteet, ja pyritään tasapainottamaan näitä.
Hoidon aikana tehdään paljon myös hermostoa rauhoittavaa hoitoa, joka tukee äidin palautumista.